ZIRKELS GENBRUGSUNIVERS

En professionel tilgang til kunstgenren

Jeg blev tilknyttet Zirkel i februar 2023. Zirkel er en sammensmeltning af en genbrugsbutik og et omfattende genbrugslager, som er tilknyttet Odense Renovation. Denne sammensmeltning er forankret i et koncept, der fokuserer på genbrug, upcycling, bæredygtigt iværksætteri og kunstnerisk skaben.

I tråd med dette koncept har jeg privilegiet af at indsamle forskellige genbrugsmaterialer som billedrammer, bøger, magasiner og plakater til brug i mine collageværker.

Mine kunstværker er indrammet med ældre og karakterfulde rammer såvel som alurammer med glas fra Zirkels genbrugslager. Jeg søger ofte de finurlige rammer med krummelurer og snoninger såvel som de mere enkle alurammer med glas. Alle rammer efterses og rengøres og efter behov fornyes nogle rammer med et lag maling og eventuel lak. Visse rammer bærer naturligt præg af tidligere brug. Dette tilfører blot collagen et ekstra rustikt udtryk.

Mit valg omkring genbrug af bl.a. rammer afspejler deles vores samfunds udbredte “brug og smid væk” kultur, og dels ønsker jeg at bevæge mig væk fra den, til tider, elitære kunstkultur og dens udtryk. Endvidere udtrykker papircollagerne en organisk dimension, hvorfor det er naturligt at dyrke dette udtryk ved hjælp af materialer, glas og rammer, der også bærer på deres egen unikke historie om tidligere brug og tidens gang.